SARAJEVO

Građani bez vode i tokom zime!

U naseljima redukcije od ponoći do jutra

A. Na.

9.3.2015

Nakon prošlosedmičnih obimnih padavina, u gradske rezervoare preduzeća "Vodovod i kanalizacija" slijevaju se velike količine vode pa je nejasno zašto se i u zimskim mjesecima u mnogim naseljima moraju uvoditi redukcije od ponoći do jutra!

Očigledno je da ViK, zbog nagomilanih problema, ne može više odgovoriti zadatku da osigura potrošačima vodu 24 sata dnevno. Zbog zimskih redukcija, opravdano je sve veće nezadovoljstvo građana glavnog grada, koji, kako kažu, plaćaju najskuplju vodu u regionu!

zlatko-petrovic

Petrović: Smanjiti gubitke

- Nije mi poznat razlog zašto toliko naselja ostaje bez vode i zašto iz ViK-a i dalje tvrde da se samo radi o obaranju pritiska. Zbog te činjenice, ali i zbog samovoljnog povećanja cijena vode od Uprave, na posljednjoj sjednici Skupštine preduzeća tražio sam da se vrate stare cijene i to će biti ispoštovano - kazao je resorni ministar Zlatko Petrović.

Prema njegovim riječima, kako bi se smanjili gubici vode unutar mreže, uložit će se napori da se, u saradnji s ViK-om, otklone takvi kvarovi u zgradama.

- Za tu vrstu popravke zaduženi su isključivo upravitelji i stanari. No, izaći ćemo ususret kako bi se vratili na staru potrošnju kubika vode. Zbog starih instalacija, voda se enormno troši, ali za to nisu krivi isključivo građani - istaknuo je Petrović.

 

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.