SARAJEVO

Stanovnici Rajlovca zapanjeni visokim računima: Za vodu moraju platiti 1.000 KM

Enormno visoki računi

Autor:F. MUSTAFIĆ

15.3.2015

Već treći uzastopni račun za vodu koji su dobili Behija Memić i Ibrahim Hodžić iz novogradskog naselja Rajlovac, iznosi skoro 1.000 maraka, a njihovi napori da dokažu nadležnima u preduzeću “Vodovod i kanalizacija” da nisu toliko potrošili, i dalje su uzaludni.

Zajednički mjerač

Kako su nam kazali ovi stanari, koji imaju zajednički mjerač potrošnje, za januar moraju platiti po 492 KM, a razlog za enormno visoke račune je kvar u podrumu zgrade zbog čega voda neprestano otječe.

Behija Memić ispričala nam je da je ostala zapanjena kada su prije tri mjeseca dobili prvi visoki račun, a dug je, u međuvremenu, narastao na 2.900 maraka.

- Čim smo dobili prvi račun, zvali smo ViK, ali nisu imali sluha za naš problem, već su nam skoro isti iznos računa poslali i narednog mjeseca. Skoro svakodnevo smo im se žalili i prijavljivali kvar, ali je sve ostalo na obećanju da će izaći na teren kada platimo dug – kazala nam je Memić.

behija-memic

 Memić: Žalili se ViK-u

Plaćao 20 KM

Njen komšija Ibrahim Hodžić rekao nam je su spremni platiti ono što su potrošili, ali tek ukoliko se kvar otkloni.

- Prije ovoga kvara, za vodu sam plaćao 20 maraka mjsečno. Zaista više ne znam šta da radim i kome da se žalim. Iako mi je penzija minimalna, do sada sam redovno izmirivao sve obaveze prema ViK-u – dodao je Hodžić.

racun-za-vodu

Hodžićev posljednji račun: Mora platiti 492 marke

Obnova ceste

- Stalno čujemo kako voda teče ispod podruma. Sumnjam da je kvar nastao prilikom obnove ceste, kada se duboko kopalo. Možda su tada oštetili cijev – dodala je Memić.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.