SARAJEVO

Upisni termini u vrtiće i predškolski program

JU „Djeca Sarajeva“

A. Na.

16.3.2015

Zbog prebukiranosti i sve većeg broja djece koja se ne uspiju na vrijeme upisati u neki od sarajevskih vrtića te preduge liste čekanja, sve je više roditelja koje zanima kada treba predati papire za upis u obdaništa i predškolsko.

Mirjana Jovanović-Halilović, direktorica JU "Djeca Sarajeva", rekla je za „Dnevni avaz“ da će prvi javni poziv za oba programa u novinama biti objavljen 1. juna. 

- Priorit će imati djeca čije su prijave potpune. U tom roku se i primi najviše djece u vrtić i obavezni predškolski program. U prvoj polovini avgusta je drugi upisi rok, a u njemu će biti naznačeno gdje i koliko slobodnih mjesta je ostalo. U tom periodu imamo mnogo manje mjesta na raspolaganju – istakla je Jovanović-Halilović.

Prema njenim riječima, svake godine na listama čekanja ostane i više od sto djece koja se zbog popunjenosti nisu mogla upisati u željeni vrtić.

- Naša praksa je da članovi nadležne komisije zasjedaju na kraju svakog mjeseca i tamo gdje se ukaže slobodno mjesto pozovu se roditelji čije se dijete nalazi na spisku. Na taj način smanjujemo listu čekanja. I to praktikujemo do aprila – navela je Jovanović-Halilović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.