Hećo: SDA mi je smjestila aferu i spriječila da ponovo budem ministar

Šta se krije iza slučaja „Poturković-Bakarević“ koji potresa boračko ministarstvo

A. Š. H.
19.03.2015 22:25

Ministar za boračka pitanja KS Faid Hećo (BPS) sutra će na hitnoj konferenciji za medije otkriti sve informacije u vezi sa slučajem Fatime Poturković-Bakarević, odnosno aferom koja potresa ovo kantonalno ministarstvo već nekoliko dana.
 
Poturković-Bakarević je, naime, optužila uposlenike Ministarstva na čijem je čelu Hećo da su nju i njenog muža reketirali. Prema njenim navodima, oni su od 5.000 KM novčane pomoći, koju je kao invalid od Ministarstva dobio njen muž, 4.500 KM morali vratiti Safetu Graciću, koji je „pomogao“ da se pomoć odobri da bi novac „vratio nekome u Kantonu“. 

Hećo će, kako nam je jučer rekao, objaviti sve detalje i stvarne motive direktnog napada na njega i Ministarstvo. 

Ovaj BPS-ov ministar već je optužio SDA da mu je smjestila aferu da bi ga spriječili da ponovo zasjedne na čelo Ministarstva. 

- Napravljena mi je podvala. SDA mi je smjestila aferu, da bi danas (jučer, op. a.) tokom konačnog predlaganja ministara za Vladu KS iz te stranke DF-u, koji me je u ime BPS-a trebao predložiti, postavila veto da mene ne smiju kandidirati. Prvo su mi napravili aferu, a zatim je iskoristili da me sklone – kazao je Hećo. 

NA VRH