SARAJEVO

Elvira Hrustanović izabrana za novu direktoricu Pete osnovne škole

Odlukom roditelja i Sindikata škole

F. N.

19.3.2015

U Petoj osnovnoj školi na Ilidži večeras je za direktora izabrana Elvira Hrustanović.

Izbor je zavisio od roditelja čija djeca pohađaju ovu školu. Džemal Aljović, zamjenik predsjednika vijeća roditelja, kazao nam je da je do sada na funkciji v.d. direktora bila nastavnica Elvira Hrustanović. Nakon toga, konkurs je regularno raspisan i trajao je 15 dana.

- Odziv roditelja je jako dobar i drago nam je da su pokazali interesovanje. Zbog velikog odziva, imali smo pet glasačkih mjesta, a komisija je posmatrala tok glasanja. Nakon glasanja su otvorene kutije i prebrojani glasovi. Sve je urađeno transparetno i pobijedio je onaj koga su roditelji izabrali – kazao je Aljović.

Izbore je pratila i predsjednica vijeća roditelja KS Amela Penava, koja je kazala da ovaj sistem izbora direktora u prednosti na sistem koji je prije primjenjivan.

- Roditelji čija djeca idu u određenu školu su u toku svih dešavanja. Svi smo na dobitku, jer dobar menadžer unapređuje školu u svakom pogledu. On ostvaruje dobru saradnju s lokalnom zajednicom, preduzećima. Velika je prednost gdje je vodilja prvenstveno kvalitet – dodala je Penava.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.