SARAJEVO

U četvrtak zabilježena tri ujeda pasa lutalica

GRBAVICA Građani nisu zadovoljni uvjetima života

F. MUSTAFIĆ - S. BIHORAC

22.3.2015

Naselje Grbavica postaje prepoznatljivo po uništenim objektima, psima lutalicama i zapuštenim parkovima. Stanovnici se susreću i sa mnogim komunalnim problemima, a posebna opasnost su psi lutalice. 

Tako je samo u prošli četvrtak troje građana s Grbavice potražilo hitnu medicinsku pomoć zbog ujeda pasa lutalica.

- Svakodnevno nam se javljaju građani koje su napali psi lutalice. Ovaj problem je izražen posebno u naselju Grbavica, Buča Potok i Pofalići - kazali su iz Hitne pomoći KS. 

Neodvezeno smeće

U ulici Kemala Kapetanovića stanari imaju najviše problema s neredovnim odvozom smeća. Isah Ljuša, iako je cijeli život na Grbavici, ne pamti da je situacija ikada, osim u ratu, bila gora. 

- Kontejneri su u posljednje vrijeme uglavnom prepuni. Ujutru je najgora situacija, jer smeća bude na sve strane. "Rad" odveze smeće tek u poslijepodnevnim satima, ali mnogi ostaci završe razbacani po ulicama i parkovima - kazao je Ljuša. 

Njegovog komšiju Ćamila Poškovića sreli smo u parku dok je čuvao unuka. Kaže da ga ne smije puštati samog, jer su ga nekoliko puta napali psi lutalice. 

- Primoran sam nositi komad sajle kojom se branimo od bijesnih pasa koji su na svakom koraku. Nekoliko puta sam se obraćao Mjesnoj zajednici, gdje su mi obećali da će riješiti problem. Nažalost, ništa se nije promijenilo - ogorčen je Pošković. 

Uništeni objekti 

Senad Palo požalio nam se da mu smetaju srušeni i uništeni objekti koji narušavaju izgled cijele Grbavice. 

- Iako je Grbavica nekada bila prepoznatljiva po sportskim terenima, uređenim šetalištima i lijepim parkovima, danas je slika narušena ovim uništenim objektima. Niko ih ne pravi, a danas služe kao mjesta gdje se okupljaju narkomani - rekao je Palo. 

Nadležni šute

Kada smo u Mjesnoj zajednici Grbavica 1 pokušali potražiti odgovor na pitanje šta nadležni čine da poprave uvjete života sugrađana, uputili su nas u Općinu Novo Sarajevo. Tamo nisu bili raspoloženi da odgovore na naša pitanja. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.