SARAJEVO

Svečana sjednica Gradskog vijeća i dodjela Šestoaprilske nagrade

U ponedjeljak u auli Gradske vijećnice

F. N.

2.4.2015

U povodu obilježavanja Dana Grada Sarajeva i dodjele najvećeg priznanja „Šestoaprilske nagrade“ održana je press konferencija na kojoj je predstavljen svečani program koji će se održati u Gradskoj vijećnici.

Gradonačelnik Ivo Komšić rekao je da će svečana sjednica Gradskog vijeća biti održana u ponedjeljak u Vijećnici s početkom u 19 sati.

- Pored mnogo kulturno – sportskih sadržaja, ove godine pripremili smo i sadržaj za osobe s invaliditetom, jer su i oni ravnopravni s ostalim građanima. Pored dobitnika priznanja, svečanosti će prisustvovati i zvaničnici iz susjednih zemalja. Direktan prijenos građani će moći pratiti na TVSA – kazao je Komšić.

Kako je kazao predsjedavajući Odbora „Šestoaprilske nagrade“ Grada Sarajeva Miroslav Živanović, najveće priznanje, pojedinačnu nagradu dobit će istaknuti bh. umjetnik Safet Zec, a grupnu nagradu fotograf Jim Marshall i promoter turizma Timothy Clancy.

- Kolektivna nagrada bit će dodijeljena Udruženju roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992. – 1995. godine. Plaketa grada bit će dodijeljena posthumno ratnom komandantu Mustafi Hajrulahoviću Talijanu i Udruženju “Sarajevgotaxi”. Priznanje “Počasni građanin” ove godine dobit će Florence Hartmann, francuska novinarka i književnica i Manel Vila, promotor Fondacije "District 11 city to city" – kazao je Živanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.