SARAJEVO

Ugašeni požari na Bjelašnici i na izletištu Barice

Angažiran veći broj vozila

D. K. /Dž. Č.

1.5.2015

19:00 Iz PVB KS nam je potvrđeno da su uspješno ugašeni požari na Bjelašnici i Baricama, ali da su se njihova vozila uputila prema novoj lokaciji u Sarajevu, gdje, kako im je dojavljeno, gori potkrovlje zgrade.

fotografija-3

Foto: M. Kadrić (U požaru na Bjelašnici izgorjelo nisko rastinje)

18:40 Vatrogasci PVB KS uspješno su lokalizirali i ugasili požar na Bjelašnici. Također, saznajemo i da je u toku gašenje požara na izletištu Barice u Sarajevu.

fotografija-2

Foto: M. Kadrić (Bjelašnica: Posljedice današnjeg požara)

18:30 Kako saznaje "Avaz", pored požara koji je oko 16 sati izbio na Bjelašnici, požar je buknuo i na sarajevskom izletištu Barice. Uzrok požara nije poznat, ali prema riječima očevidaca sumnja se da su za pokretanje vatre odgovorni građani koji nisu u potpunosti gasili roštilje koje su danas palili.

18:00 Iz Profesionalne vatrogasne brigade KS je za naš portal potvrđeno da je uspješno lokaliziran požar na Bjelašnici, ali da se vatra još širi.

16:45 U selu Bobovica, na planini Bjelašnica izbio je veliki požar. Kako je za "Avazov" portal rekao dežurni operativni Profesionalne vatrogasne brigade (PVB) Kantona Sarajevo (KS), gori nisko rastinje, a požar se velikom brzinom širi zbog jakog vjetra.

Na lice mjesta upućena su dva vozila i deset vatrogasaca, koji imaju ogromnih problema sa lokalizovanjem požara.

- Puše izuzetno jak vjetar. Naši ljudi se gore bore ogromnim naporima, međutim požar se konstantno širi - rečeno nam je u PVB KS.

Uzrok izbijanja požara još uvijek nije poznat.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.