SARAJEVO

Sportisti zauzimaju ključne funkcije u KS

Diplomanti Fakulteta za sport i tjelesni odgoj

A. Na.

6.5.2015

Posljednjim imenovanjem Nezira Hadžića (SDA) na čelo "Vodovoda i kanalizacije", koji je završio Fakultet za sport i tjelesni odgoj (FASTO), još jedan je dokaz da sportisti polako, ali sigurno zauzimaju sve ključne pozicije u KS.

Zanimljivo je da je, osim njega, vođenje najznačajnije poluge u KS - Vlade Kantona povjereno nekadašnjem košarkašu Elmedinu Konakoviću, diplomantu FASTO-a. Još jedan košarkaš postavljen je na bitnoj poziciji. Seji Bukvi (DF), međustranačkim dogovorima, povjereno je vođenje Skupštine KS, dok je kapiten reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci Sabahudin Delalić, magistrant FASTO-a, dopredsjedavajući.

Ministar obrazovanja, nauke i mladih KS Elvir Kazazović (SDA) također je završio FASTO, a on je čak i profesor na ovom fakultetu.

Svoje mjesto sportaši su našli i u poslaničkim klupama. Magistar Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja je poslanik Adnan Solaković (SBB), a Ismir Jusko je diplomirao i magistrirao FASTO te je i asistent na nekim predmetima. Karatista Amel Mekić doktorirao je na FASTO-u, gdje trenutno radi kao profesor, a u poslaničkim klupama je i najsvestranija sportašica Bibija Kerla (DF)...

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.