SARAJEVO

Bašte kafića bit će uklonjene, a zabranjeno i otvarati prozore

6. JUNI Poseban režim u gradu za vrijeme posjete pape Franje

A. J.

31.5.2015

Za vrijeme posjete pape Franje Sarajevu naredne subote sve bašte kafića iz glavne gradske šetnice Ferhadije bit će uklonjene, dok će prilikom prolaska kolone biti zabranjeno otvaranje prozora na stanovima u ovoj ulici. 

Korištenje parkinga

To je potvrdio načelnik Prve policijske uprave Fahrudin Halač na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Stari Grad te kazao da će policija obavijestiti stanare o mjerama kojih će se morati pridržavati za vrijeme prolaska automobila u kojem će biti Papa. 

Na zahtjev Vrhbosanske nadbiskupije, Kantonalna vlada odobrila je 6. juna besplatno korištenje parkinga na Slatini, Vrbanji, u ulicama Kotromanića i Franje Račkog te na platou Autobuske stanice za autobuse kojima će dolaziti hodočasnici. 

Policija će dočekivati vjernike i davati im upute, a od osam sati bit će blokirane sve glavne saobraćajnice u gradu da bi se izbjegle gužve. 

Odobreno je i korištenje javnog parkinga kod Doma Oružanih snaga BiH. 

- Zaduženo je i preduzeće „Rad" da ukloni vozila koja budu na trasi kretanja delegacije za vrijeme posjete pape Franje na unaprijed određene lokacije, također bez naknade, a uz obavezno prisustvo pripadnika MUP-a KS - saopćeno je iz Vlade. 

Radovi kod Zetre

pripreme-papa-zetra

Čišćenje prostora 

U mnogim dijelovima grada već uveliko su u toku pripreme za ovaj događaj. Tako već nekoliko dana radnici kod dvorane Zetra čiste prostor gdje je zimus bila ledena ploha, koji će, vjerovatno, biti iskorišten za parking. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.