SARAJEVO

Kardinal Puljić blagoslovio zvono za Svetu misu na Koševu

Nakon postavljanja na stadionu

Fena

4.6.2015

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić blagoslovio je danas zvono namijenjeno za Svetu misu, koju će u subotu, 6. juna na stadionu Koševo u Sarajevu predvoditi Sveti otac papa Franjo. 

Kardinal Puljić precizirao je da je u običaju da bude blagoslovljeno sve ono što će služiti liturgiji. 

- Blagoslovili smo liturgijsko posuđe i ruho, a danas smo blagoslovili i zvono. Sve polako ide prema najvažnijem događaju planiranom za 6. juni, a to je susret sa Svetim ocem - kazao je novinarima kardinal Puljić. 

Pozvao je vjernike da se tog dana pridruže molitvi, a sve ljude dobre volje da otvore i uši i srca da čuju šta nam to Papa poručuje. 

- Htio bih da u nama vlada dobra volja, da tu pozitivnu poruku ostvarimo u BiH. Umjesto nas to drugi neće, mi to moramo sami - poručio je kardinal Puljić. 

Zvono namijenjeno za Svetu misu 6. juna na stadionu Koševo u Sarajevu dopremljeno je ranije ovog mjeseca iz Zagreba, a nakon Papinog posjeta krasit će zvonik nove župne crkve svetog Ignacija Lojolskog na Grbavici. 

Zvono je izliveno u ljevaonici Josipa Tržeca u Zagrebu, a poklon je firme "Metal product" i porodice Stjepana Šafrana iz Zagreba. 

Papa Franjo posjetit će Sarajevo 6. juna, što će biti treći put da poglavar Rimokatoličke crkve dolazi u BiH. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.