SARAJEVO

VOGOŠĆA Otvoren sedmi Sajam privrede i poljoprivrede

„Vogošćanski dani 2015“, drugi dan

E. Muračević

13.6.2015

Edin Smajić, načelnik Općine Vogošća, Esad Piknjač, predsjedavajući Općinskog vijeća ove općine i Muhamed Sotić, predsjednik Udruženja  vogošćanskih poljoprivrednih proizvođača, danas su u Vogošći otvorili 7. sajam privrede i poljprivrede na kojem će, u narednih šest dana, u ulici Jošanička više desetina privrednika i poljoprivrednika predstaviti svoj posao. 

- Jun nije baš pogodan mjesec za poljoprivrednike koji tada nemaju puno značajnijeg za pokazati, no,nismo se mogli oglušiti, a da svojim prisustvom ne damo ton ovgodišnjoj manifestaciji privrede, kulture i sporta "Vogošćanski dani 2015.“ - rekao je jedan od okupljenih poljoprivrednika Muhamed Softić.

Pored Sajma privrede i poljoprivrede na Trgu branilaca Vogšće otvorena je i peta izložba rukotvorina "Lady market“, a u okviru igraonice za djecu "Family Day" mališani su imali priliku da se druže, počaste slatkišima i sokovma te iskažu različite vještine poput hodanja na štulama, sklapanje slagalica i druge...

U prijepodnevnim satima, u kuglani  Sportske dvorane "Amel Bečković", održan je turnir u kuglanju, dok je na stadionu "Ešref Pustahija Ešo" u Svrakama, održan i Tunir u nogometu za žene, na kojem su pored domaćina, nogometašica „Ozrena“ iz Semizovca, nastupile i ekipe iz Travnika, Ljubuškog, Mostara i drugih bh. gradova. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.