SARAJEVO

Fazlić: Tri člana po sjednici dobivala 4.000 KM, Hasanović: Sve je po zakonu, imali su puno posla

OLIMPIJSKI BAZEN Član Odbora iznio šokantne podatke o radu Skupštine

A. NALO

16.6.2015

Direktor Olimpijskog bazena “Otoka” Avdija Hasanović jučer je u izjavi za "Dnevni avaz" kategorički odbacio tvrdnje člana Odbora za društvene djelatnosti Gradskog vijeća Samira Fazlića, koji je rekao da su tri člana Skupštine bazena u 2014. godini održala pet sjednica i za to naplatila iz gradskog budžeta 20.000 KM.

Zamjena teza

Prema njegovoj računici, to znači da su tri člana po jednoj sjednici dobivala 4.000 KM.

- Grad je stopostotni vlasnik bazena. Kao osnivač i vlasnik, formirao je Skupštinu društva koju čine zaposlenici u Gradskoj upravi. Zato smatram, a vjerujem da se i većina građana slaže s time, da je riječ o skandaloznim iznosima. Članovi Skupštine, kao državni službenici, trebali su pokazati visok stepen moralnosti i, bez obzira na zakonske normative, smanjiti trošak - kazao je Fazlić.

Međutim, s druge strane, direktor Hasanović tvrdi da su mjesečne naknade članovima Skupštine preduzeća 500 KM.

- Svima je jasno da se ovdje radi o senzacionalističkoj izjavi koja je pokazala kako matematika članu Odbora Fazliću nije jača strana. Radi se o zamjeni teza. Da je zaista istina, prvi bih ja to osudio. Naime, Fazlić je tu brojku izvukao iz izvještaja koji će se razmatrati na narednoj sjednici Gradskog vijeća. Tamo stoji da je za naknade bilo nešto više od 20.000 KM i ima informacija da je održano pet sjednica - rekao je Hasanović.

Iznos za godinu

Dalje je kazao da Fazlić specifičnom računicom dolazi do iznosa od 4.000 KM te je ustvrdio da “članu Odbora ta matematika ne valja zato što su naknade mjesečno 500 KM“.

- Sjednice se prekidaju, održavaju iz nekoliko puta jer tu ima posla. Sve je po zakonu i to je bruto iznos za godinu - kategoričan je Hasanović.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.