SARAJEVO

Hiljade mališana uživale u najvećoj dječijoj regionalnoj manifestaciji

SKENDERIJA Završen petodnevni 12. Kid’s Festival

A. Š. H.

17.6.2015

Šou “Kid’s cosmic” i film “Pčelica Maja” bili su posljednji sadržaji najveće regionalne dječije manifestacije - 12. Kid’s Festivala, koji je proteklih pet dana održan na platou Centra „Skenderija“. Hiljade dječaka i djevojčica iz cijele BiH uživale su u raznim besplatnim edukativnim i zabavnim radionicama, a svaki dan su bile po tri projekcije filmova.

Kako je kazao portparol Festivala Haris Bilalović, jučer su u sklopu UNESCO-ove inicijative dijaloga za budućnost i projekta Francuskog instituta proglasili četvero djece ambasadorima mira.

- Tarik Ismijel, Naila Latifović, Tajra Rustemović i Sami Zirdum dobili su priznanje za izvanredan doprinos ovogodišnjem festivalu i proglašeni su ambasadorima mira. Priznanja su im uručili ambasadorica Francuske u BiH Kler Bodoni (Claire Bodony), direktor USAID-a u BiH Dejvid Bart (David Barth), direktor “Raiffeisen banke” Karlhainz Dobing (Karlheinz Dobingg) i direktorica Festivala Suzan Pral (Susanne Prahl) - rekao je Bilalović i dodao da je ovogodišnji festival bio najposjećeniji do sada.

djeciji-ambasadori

Rustemović, Ismijel, Zirdum i Latifović kuhat će “supu mira” 

Prema njegovim riječima, mali ambasadori će 4. jula u prostorijama Francuskog instituta kuhati “supu mira”, koju trebaju probati svi odrasli.

Direktorica Kid'sa Suzan Pral će 28. juna Festival otvoriti u Sofiji.  

Modna revija i radionice

Posljednjeg dana Festivala održane su nagradne radionice i modna revija. Nagrađeni su i najvredniji učesnici radionice „Moj dom“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.