SARAJEVO

Radnici PD "Butmir" ponovo nemaju plaće

PROBLEMI Kantonalna firma pred kolapsom

F. NUMANOVIĆ

3.7.2015

Nakon što su prethodnih godina čestim štrajkovima i protestima uspjeli spasiti firmu od stečaja, radnici Kantonalnog preduzeća „Poljoprivredno dobro Butmir“ nalaze se pred novim problemima jer, kako je za „Avaz“ kazao vršilac dužnosti direktora Mirsad Memišević, ostali su bez novca.

On je rekao da je sjetva na vrijeme završena, ali da je preduzeće pred finansijskim kolapsom te da, osim svih drugih dugovanja, radnici nisu dobili dvije plaće.

mirsad-memisevic

Memišević: Velika dugovanja

- Uposlenicima nisu uplaćeni doprinosi za pet mjeseci, a već godinu nam se ne isplaćuju poticaji. Prema dobavljačima imamo velika dugovanja pa su neki od njih zaprijetili tužbama. Uskoro nećemo imati goriva, koncentrirane hrane i ne znam do kada će radnici ovako izdržati - kazao je Memišević.       

Prema njegovim riječima, još nisu dobili podršku nadležnih, odnosno Vlade KS.

- Nakon posjete premijera Elmedina Konakovića (SDA), prije nekoliko mjeseci, dobili smo obećanje da će se situacija u preduzeću popraviti i da će firma stati na noge. Međutim, još ne vidimo nikakvih pomaka s te strane, opet smo, kao i prije, prepušteni sebi - rekao je Memišević.

 

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.