SARAJEVO

MORE, SELO, PLANINE Gdje će ljetovati ministri, direktori, poslanici KS...

Rađo i Fišo na selu, Lukić ide na more, a Bukva u Rijeku

Autor:A. Na.

10.7.2015

Spas od julskih i avgustovskih vrućina većina kantonalnih ministara, poslanika, direktora javnih preduzeća, općinskih načelnika... potražit će na selu, obalama mora, planinama... Kao i većina građana, i oni će svakodnevnu odjeću na neko vrijeme zamijeniti šorcevima i kupaćim kostimima. Svaki dan godišnjeg, kako kažu, iskoristit će za odmor od radnih obaveza i punjenje baterija za napornu jesen, iscrpna septembarska zasjedanja...

Seoske ljepote

Tako će prvi čovjek Skupštine KS Sejo Bukva ove godine s porodicom odmarati u Rijeci. Na dvosedmično putovanje ide u avgustu, kada su u Kantonu kolektivni godišnji odmori. 

sejo-bukva-11

Foto: Avaz (Bukva: Odmor s porodicom)

Za razliku od njega, Muharem Fišo, ministar za boračka pitanja KS, 10 dana boravit će u svom rodnom selu Trzanj kod Hadžića. 

- Odmor ću uzeti u avgustu. Boravit ću u porodičnoj kući, gdje se najbolje osjećam. Nakon toga sa suprugom i prijateljima pet dana idem na planinu - ističe Fišo.

muharem-fiso

Foto: Avaz (Fišo: Porodična kuća)

Zbog radnih obaveza odlazak iz grada još ne planira kantonalni ministar Čedomir Lukić. Ukoliko i bude odmarao, sa svojima će, kako kaže, najdalje otići do mora.

cedomir-lukic

Foto: Avaz (Lukić: Ide na more)

Seoskim ljepotama more će zamijeniti i zastupnik u Skupštini KS Dževad Rađo. Kako je kazao za "Dnevni avaz", sa svojim najbližim ljetovat će na Palama, gdje ima imanje. 

radjo

Foto: Avaz (Rađo: Nema odmora)

- Mora se raditi, nema odmora. Važnije je obrađivati zemlju nego dangubiti na moru - kazao je Rađo.

Nedovoljno novca

- Imam nijet otići na more u Hrvatsku pet dana s porodicom. Za odlazak na neka egzotična putovanja nemam novca. Ostatak odmora planiram provesti na Šabićima u blizini Pazarića. Tu mi je najljepše - kazao je Osman Delić, direktor JU Zaštićena javna područja KS. 

osman-delic

Foto: Avaz (Delić: Egzotična putovanja)

Hadžibajrić bio na umri  

ibrahim-hadzibajric

Foto: Avaz (Hadžibajrić: Posjetio Kabu)

Odlaskom na umru, takozvani mali hadž, i posjetom Kabi starogradski načelnik Ibrahim Hadžibajrić iskoristio je većinu godišnjeg odmora. Kako nam je kazao, ljeto će provesti u Sarajevu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.