SARAJEVO

Nagrade za najljepše uređena dvorišta i zelene površine

U okviru projekta "Eko kalendar Općine Stari Grad 2015"

Fena

15.7.2015

U okviru projekta pod nazivom "Eko kalendar Općine Stari Grad 2015", koji finansira ta sarajevska općina, a implementira Udruženje građana "Centar za okolišno održivi razvoj" (COOR) iz Sarajeva danas su dodijeljene nagrade i zahvalnice građanima koji su se prijavili za učešće u izboru najboljeg dvorišta /zelene površine. 

S obzirom na hortikulturnu uređenost prijavljenih dvorišta, komisija je odlučila da se Mualemu Huskoviću (MZ Hrid-Jarčedoli) dodijeli prvo (I) mjesto, Ibrahimu Butmiru (MZ Širokača) drugo (II) mjesto, te Ani Đukić (MZ Mošćanica) treće (III) mjesto. 

U skladu sa projektom, nagrađeni će imati mogućnost da izaberu opremu, alat ili rasad za uređenje svojih dvorišta u iznosu od: prvonagrađeni 150 KM, drugonagrađeni 100 KM i trećenagrađeni 50 KM. 

Ove godine, po prvi put na području općine Stari Grad, COOR iz Sarajeva učestvuje u realizaciji projekta Eko kalendar u saradnji sa lokalnom zajednicom. Projekat je započeo u maju 2015. i predviđeno trajanje projekta je osam mjeseci. Ukupna vrijednost projekta je 7.850 KM. 

Planirano je obilježavanje različitih 10 ekoloških datuma provedbom različitih aktivnosti od obilježavanja Svjetskog dana populacije do - Dana ekoloških pokreta. 

Nakon obilježavanja posljednjeg planiranog eko datuma, tim COOR-a će osmisliti izgled Eko kalendara za 2016. godinu.
 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.