SARAJEVO

U Federaciji krateri na trgu, a onaj u RS obnovljen

Problemi građana na entitetskoj granici

S.Bihorac

11.8.2015

Zbog polomljenih ploča na Trgu Sabora bosanskog u Dobrinji, velikih problema imaju stanovnici okolnih zgrada. Od kratera se, kažu, jedva prolazi pješice, a pogotovo vozilima. 

Jedini prilaz

Inače, ovaj trg je i entitetska granica tako da njegova lijeva strana pripada manjem bh. entitetu i nosi naziv Trg kralja Aleksandra. Zanimljivo je da su na ovom trgu ploče potpuno obnovljene pa stanari traže da i nadležni za Trg Sabora bosanskog urede svoj dio. 

Sugrađanin Relja Čović kazao nam je da su nadležni iz Istočnog Sarajeva svoju polovicu sanirali, a da se drugom stranom jedva prolazi pješice. 

trg-kralja-aleksandra

Na Trgu kralja Aleksandra nema rupa 

- Nadležni iz Federacije trebali bi sanirati ovaj dio. Rupe i polomljene ploče predstavljaju veliki problem vozačima. Ne mogu ga zaobići, jer je riječ o jedinom ulazu za dvije jednosmjerne ulice, nema drugog prilaza – rekao je Čović.

Najgore zimi 

Vlasnik obližnje prodavnice Ljubiša Kovačević također se nada da će Općina Novi Grad sanirati ova oštećenja. 

- Umjesto ploča, najbolje je da se izlije asfalt. Zimi je najgore i svaki put jedva priđem radnji - dodao je Kovačević.

Nije predviđena sanacija 

Iz Općine Novi Grad najavili su početak sanacije oštećenih trgova i pješačkih zona, za šta je izdvojeno skoro pola miliona KM. Predviđena je obnova tri trga, ali među njima nije Trg Sabora bosanskog. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.