SARAJEVO

Uskoro "Međunarodni skokovi u vodu Sarajevo Bentbaša 2015"

Organizator Udruženje za sport i rekreaciju "SPORT ACTIVE"

Redakcija

13.8.2015

Takmičenje “Međunarodni skokovi u vodu Sarajevo Bentbaša 2015” održat će se u subotu u 16 sati, na opjevanom kupalištu Bentbaša, a svoje umijeće još jednom će odmjeriti najbolji skakači u regionu.

Prema dosadašnjim prijavama, takmičit će se 20 skakača iz Slovenije, Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Oni će turneji skokova u regionu, od ove godine pridružiti i skakonicu u Sarajevu. Inicijator takmičenja je član Udruženja “SPORT ACTIVE” Dino Bajrić, koji je i sam jedan od najboljih skakača u BiH i regionu, što potvrđuju i rezlutati ovogodišnjih takmičenja.

- S obzirom da Sarajlije nisu imali priliku da posmatraju skokove u vodu u našem gradu, bila mi je želja sugrađane upoznati bolje sa sportom kojim se bavim, te dovesti na Bentbašu najbolje skakače iz regiona. Skakat ćemo sa platforme postavljene na visini od 15 metara u Miljacku koja je tu duboka preko tri metra - izjavio je Bajrić.

Tako će ljubitelji ovog sporta u BiH, poslije Konjica, Banje Luke, Višegrada, Mostara i Jajca, dobiti priliku da gledaju “letove” i u Sarajevu, a nekada popularno kupalište ponovo će biti u fokusu javnosti.

- Nadamo se da će Sarajlije prepoznati našu želju da spasimo od zaborava našu Bentbašu i pridružiti nam se u subotu popodne u velikom broju. Također, s obzirom da se takmičenje održava u jeku turističke sezone, te u vrijeme završnice 21. Sarajevo Film Festivala, vjerujemo da će i brojni turisti u Sarajevu iskoristiti priliku da pogledaju atraktivne skokove, te potražiti svoje mjesto u publici - samopćili su iz Udruženja “SPORT ACTIVE”.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.