SARAJEVO

PREDUZEĆA Finansijska policija danima istražuje poslovanje "Parka"

Provjera na osnovu zaključka Skupštine KS

Es. D.

14.8.2015

Finansijska policija već nekoliko dana prečešljava dokumentaciju o poslovanju preduzeća „Park". Ovo je u izjavi za "Avaz" potvrdio Safet Baltić, direktor ovog preduzeća, kazavši da se to radi vjerovatno na osnovu zaključka Skupštine KS.

- Oni svaki dan dođu. Uvijek im stojimo na raspolaganju. Svu dokumentaciju koju zatraže i dobiju. Provjeravaju naše poslovanje isto kao što su radili u svim javnim preduzećima – kazao nam je Baltić.

Jučer se pojavila informacija da je ovom istragom obuhvaćen i sam direktor Baltić, ali i upravnik Pionirske doline Esad Tajić. Međutim, za naš list Baltić je to negirao, kazavši da "ne zna po kojem osnovu bi on mogao biti obuhvaćen tom istragom".

Iako je bilo rečeno da policija finansijsko poslovanje „Parka“ provjerava po nalogu Tužilaštva KS, u ovoj instituciji jučer su nam šturo odgovorili. Iz ureda glavne kantonalne tužiteljice Dalide Burzić saopćeno nam je da oni "ne mogu potvrditi tačnost ove informacije".

TAJIĆ Nisam pod istragom

esad-tajic2

Tajić: Nemam pojma o tome 

Upravnik Pionirske doline Esad Tajić demantirao je da je i on obuhvaćen istragom, kazavši da o tome ništa ne zna.

- Znam da je Finansijska policija u "Parku", a da sam ja obuhvaćen nekom istragom, to mi nije poznato. Ja sam samo upravnik jedne službe u firmi i ne raspolažem nikakvim finansijama. Ne znam čime bih mogao nanijeti nekome štetu - rekao je Tajić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.