SARAJEVO

Završni radovi na rekonstrukciji dijela vogošćanske ulice Jošanička

Polaže se prvi sloj asfalta

E. MURAČEVIĆ

15.8.2015

Objektiv našeg foto aparata "ulovio“ je danas radnike firme "Ame" iz Breze u trenutku dok izvode završne radove na rekonstrukciji dijela vogošćanske ulice Jošanička, od njenog raskršća sa Omladinskom, do pružnog prijelaza na spoju sa Igmanskom ulicom.

Kako je kazao Adnan Rusempašić, nadzornika koji u ime Zavoda za izgradnju kantona Sarajevo prati izvođenje radiva, radi se o polaganju prvog sloja asfalta u dužini od 235 metara i prosječne širine od šest metara.

- Radnici firme "Ame" iz Breze u proteklim danima su vrlo kvalitetno odradili pripremne radove te danas i sutra iste finaliziraju, kaže Adnan Rustempašić. U toku dana bit će postavljen prvi, bito nosivi sloj asfalta a sutra i završni, habajući sloj. Pored asfalta, duž obe strane ovog dijela ulice postavljeni su ivičnjaci i urađeni trotoari tako da ovaj dio  Vogošće dobija nov, ljepši, izgled - rekao je Rusempašić. 

Vrijednost radova iznosi 275.000 KM, a sredstva za njihovo izvođenje obezbijedila je Direkcija za ceste Kantona Sarajevo.

Tokom izvođenja radova danas i sutra u potpunosti obustavljeno je odvijanje saobraćaja u ovom dijelu Jošaničke ulice, a sav saobraćaj i odvijanje gradskog saobraćaja preusmjereni su u Igmansku ulicu.

Iako je primjetna velika gužva u odvijanju saobraćaja malo ko od vozača negoduje. 

- Bitno je da se poslovi na rekonstrukciji ovog dijela ulice urade što kvalitetnije. Ako hoćemo da imamo dobru saobraćajnicu trebamo se malo i strpiti - kaže jedan od vozača.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.