SKENDERIJA Milion za obnovu platoa

Propala sanacija krova Ledene dvorane

A. NALO

Krov Ledene dvorane Centra “Skenderija” ni ove građevinske sezone neće biti popravljen. Na insistiranje stručnjaka iz Sarajeva, projekt obnove, zbog manjkavosti i nestručnosti, ponovo je vraćen na doradu u Banju Luku, potvrdio je za „Dnevni avaz" prvi čovjek „Skenderije" Hajriz Bećirović.

Traljavo urađeno

- Već treći put zbog traljavosti vraćamo projekt na korekciju pa već polako gubimo strpljenje. Dok se to ne uradi kako treba, došli smo na ideju da planirani novac za popravku krova usmjerimo na obnovu uništenog centralnog platoa. Međutim, da bismo to uradili, moramo dobiti zeleno svjetlo od Vlada KS - kazao je Bećirović.

hajriz-becirovic

Foto: Arhiva (Bećirović: Zahtjevni radovi)

Prema njegovim riječima, ukoliko dobiju potrebnu saglasnost, blizu milion maraka utrošit će se na detaljnu obnovu platoa. 

Nema novca
 
- Uradili bismo sve osim dijela iza dvorane "Mirza Delibašić" jer za te radove, koji su veoma zahtjevni, trenutno nemamo novca - dodao je Bećirović.

Inače, zbog oštećenih ploča na platou godinama prokišnjavaju i poslovni prostori u Privrednom gradu, zbog čega se vlasnici žale.  


 

 

NA VRH

Podijeli članak na