SARAJEVO

Dino Bajrić pobjednik u skokovima na glavu u Miljacku

Prvi međunarodni skokovi u vodu “Bembaša 2015”

E. DRAGUNIĆ

22.8.2015

Dino Bajrić iz Sarajeva pobjednik je Prvih međunarodnih skokova u vodu “Bembaša 2015” koji su danas održani na ovom poznatom sarajevskom kupalištu. Drugo mjesto osvojio je Danko Dangubić iz Konjica, a trećeplasirani bio je Aleksandar Aleksić iz Užica.

Pred više od 300 posjetilaca skokove na glavu u Miljacku u dvije serije s visine od 15 metara izvelo je 18 takmičara iz BiH i Srbije. Manifestaciju je organiziralo Udruženje za sport I rekreaciju “Sport Active”.

Pobjednik današnjih skokova, koji je ujedno i glavni pokretač ove manifestacije kazao je da je ova pobjeda za njega veliki uspjeh, a da je tim više pobjeda važnija zato što je ostvario u svom gradu.

- Nisam očekivao pobjedu jer je bila prejaka konkurencija. Vrijeme nas je dobro poslužilo. Svi skokovi su prošli sigurno, bez ikakvih problema. Voda je bila topla, ali kad se izroni bilo je hladno. Ali u svakom slučaju bilo je lijepo danas skakati pred sarajevskom publikom. Nadam se da će ovi skokovi prerasti u tradicionalne – rekao je Bajrić.

Drugoplasirani i trećeplasirani takmičari su se zahvalili organizatorima na pozivu i izrazili svoje zadovoljstvo učešćem u ovim, kako su istakli, historijskim skokovima u ovom gradu.

U pauzi između dvije serije, publika je mogla uživati u izvođenju revijalnih skokova. Uprkos nešto hladnijem vremenu, organizatori su zadovoljni posjetom i izrazili su nadu da će ovom manifestacijom oživjeti skokove na ovom tradicionalnom sarajevskom kupalištu.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.