SARAJEVO

KANTON SARAJEVO Zbog vožnje u alkoholiziranom stanju iz saobraćaja isključeno 35 vozača

U protekla 24 sata

Fena

14.9.2015

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodile su se ukupno 32 saobraćajne nezgode, od toga 29 s materijalnom štetom i tri s nastradalim osobama, kojom prilikom su tri osobe lakše povrijeđene.

Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 35 vozača, 10 osoba zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, tri motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i četiri neregistrovana vozila.

Zbog droge uhapšene četiri osobe

Policajci su jučer oko 00.10 sati uhapsili B.A., rođen 1990. godine u Višegradu, A.A., rođen 1983. godine u Sarajevu, P.N., rođen 1983. godine u Foči i B.A., rođen 1985.godine u Sarajevu, svi nastanjeni u Sarajevu, zbog krivičnog djela posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Tokom pretresa kod uhapšenih je pronađena i oduzeta određena količina zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu i materije koja asocira na opojnu drogu speed.

Nakon završene kriminalističke obrade, B.A., P.N. i B.A. su otpušteni iz službenih prostorija, dok je A.A., na osnovu potrage Općinskog suda u Sarajevu, predat u nadležnost službenicima Sudske policije Kantona Sarajevo.

Uhapšen D.H. zbog droge

Policajci su u nedjelju u 03.05 sati u ulici Trg 22. aprila, općina Ilidža zaustavili i prekontrolisali vozilo “vw golf 2”, kojim je upravljao vozač D.H., rođen 1989. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

Tokom pretresa kod njega su pronađena i oduzeta tri paketića sa materijom koja asocira na opojnu drogu speed.

D.H. je uhapšen zbog krivičnog djela posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a protiv navedene osobe će biti preduzete zakonom predviđene mjere.

S.M. napao ovlaštenu službenu osobu

Policajci su jučer u 21 sat uhapsili S.M., rođen 1971.godine u Priboju, nastanjen u Sarajevu, zbog napada na ovlaštenu službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti.

O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a S.M. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Opljačkana benzinska pumpa "Hifa"

Nepoznata osoba je jučer oko 2.40 sati u ulici Put mladih muslimana, općina Stari Grad Sarajevo uz prijetnju nožem opljačkala benzinsku pumpu "Hifa".

O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

Uhapšen K.M. zbog krađe

Policajci su jučer oko 21.30 sati uhapsili K.M., rođen 1985.godine, nastanjen u Sarajevu, zbog krađe.

O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a K.M. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, saopćeno je iz MUP-a KS-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.