SARAJEVO

“Skenderija“ 2014. poslovnu godinu u gubitku 344.335 KM

Obaranjem izvještaja o radu najavljena smjena direktora Bećirovića

A. NALO

15.9.2015

Poslovnu 2014. godinu Centar „Skenderija“, na čijem je čelu direktor Hajriz Bećirović (SDA), završio je s minusom od 344.335 KM! Zbog velikog gubitka izvještaj o poslovanju “Skenderije” za lanjsku godinu, u kojem su navedeni ovi podaci, odbila je prihvatiti i Skupština KS.  

Rušenje krova

Naime, lošu godinu menadžment je pokušao pravdati rušenjem krova Ledene dvorane, nedovoljnim investicionim održavanjem objekata, smanjenim prilivom novčanih sredstava od zakupaca...

- Zbog neodržavanja objekta, koji je stavljen u funkciju 1969. godine, čija je infrastruktura zastarjela, a konstruktivni dijelovi oštećeni, imali smo curenje otpadnih voda u Privredni grad, garaže, dvorane... Također, zbog rušenja krova na dvorani i oštećenja stropa sajamske dvorane poslovanje preduzeća je dodatno otežano jer je van funkcije stavljeno oko 30 posto kapaciteta za pružanje usluga - stoji, između ostalog, u izvještaju. 

Izgubili prihode

Nadalje se navodi da je zbog februarskih demonstracija Sektor za marketing i produkciju izgubio 120.000 KM prihoda. Bez obzira na sve navedeno, poslanici u Skupštini KS, neusvajanjem izvještaja o radu direktora Bećirovića, najavili su njegovu smjenu s čelne pozicije u „Skenderiji“. 

134 zaposlena radnika

799 KM prosječna plaća 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.