SARAJEVO

SARAJEVO Vodosnabdijevanje i dalje otežano

Podzemne akumulacije su i dalje u konstantnom padu

Fena

16.9.2015

Vodosnabdijevanje grada Sarajeva u dnevnim satima odvija se veoma otežano. Stanje na izvorištima u hidrološkom smislu je veoma loše, podzemne akumulacije su i dalje u konstantnom padu i dotok vode u rezervoare je i dalje slab te se ne očekuje poboljšanje bez obilnijih padavina - saopćeno je iz KJKP "Vodovod i kanalizacija".

U pojedinim dijelovima grada i naseljima Podhrastovi, Sedrenik, Grdonj, Panjina Kula, Breka, od Dolac Malte do Marijin Dvora, Otoka, Čengić Vila, Alipašino Polje, Dobrinja, Saraj Polje, Rajlovac, Buća Potok, Naselje Heroja - Sokolje, Hrasnica, Stup, Butmir, Kotorac, Sokolovići, Brusulje, Obhodža i Faletići doći će do poremećaja u vodosnabdijevanju u terminu od 11.00 do 15.00 sati. 

Na pojedinim lokalitetima, viši spratovi zgrada neće imati vodu. 

U toku noćnih sati, od 24.00 do 05.00, isporuka vode vrši se pod smanjenim pritiskom i to u dijelovima grada: od Dolac Malte do Baščaršije, Otoka, Čengić Vila, Alipašino Polje, Dobrinja, Saraj Polje, Rajlovac, Velešići, Pofalići, Kobilja Glava, Bare-Šip, Ciglane, Koševsko Brdo, ulice Alipašina i Koševo, Cicin Han i Soukbunar, Podhrastovi, Grdonj, Sedrenik, Sokolovići, Vogošća. 

Zbog izvođenja radova na popravljanju kvarova na vodovodnoj mreži danas u terminu od 09.00 do 16.00 sati doći će do poremećaja u vodosnabdijevanju ulica: Rafaela Gaona, Briješće Brdo, Numan Paše Čuprilića, Kurta Schorka, Odobašina, Kobilja Glava, Nahorevska, Hakije Kulenovića, Svrake IV, Vreoca, Hendekuša, Mekote, Huremuša, Novopazarska i Trg Solidarnosti. 

Iz Vodovoda i kanalizacije apeluju na potrošače da vodu koriste što racionalnije, da zalijevanje bašti i plastenika, pranje dvorišta, tepiha i drugo bespotrebno rasipanje pitke vode svedu na minimum, kako bi se osigurale dovoljne količine vode u rezervoarskim prostorima i održalo približno normalno vodosnabdijevanje. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.