SARAJEVO

OGORČENI GRAĐANI Redukcije vode u terminima skupe struje!

Do kvara došlo u ulici Obala Kulina bana

Autor:M. H.

19.9.2015

Zbog redukcija vode koje su stalne, ali i zbog kvara koji je jučer zahvatio veći dio grada, centar Sarajeva je od sinoć bez vode. Do kvara je došlo u ulici Obala Kulina bana u samom centru grada. Radnici Vodovod i Kanalizacija veći dio protekle noći su proveli na terenu pokušavajući otkloniti kvar. U centru grada vode još uvijek nema, ali radnici rade na preusmjeravanju. Zbog redukcije koje su sve češće, ali i zbog novovanstalog kvara građani su ogorčeni.

- Nije mi jasno kako pored rijeke u gradu mi nemamo vode, i nije ovo prvi put da se desi. Infrastruktura nam je slaba, a problemi se ponavljaju bez dugotrajnog rješenja – kazao nam je ogorčeni Samir Zukić.

samir-zukic

Zukić: Slaba infrastruktura (Foto: M. Hebib)

Pojedini građani su naročito ogorčeni činjenicom da se redukcije vode dešavaju u terminima skupe struje, dok u periodu jeftine stuje vode skoro uvijek ima.

- Vlasti su odgovorne za redukcije vode i treba ih napadati. Da li je moguće da vode uvijek nestaje baš u periodu jeftine struje? Ovakve stvari se ne bi smjele dešavati – rekao nam je Ajdin Šehović.

ajdin-sehovic

Šehović: Vlasti odgovorne (Foto: M. Hebib)

Vodosnadbijevanje grada Sarajeva nastavlja biti otežano u dnevnim satima. Do prekida vodosnadbijevanja je došlo u periodu do 16:00, dok će se isporuka vode u toku noćnih sati (samo subotu/nedjelju) vršiti pod smanjenim pritiskom i to u dijelovima grada: Dolac Malta, Baščaršija, Otoka, Č. Vila, Alipašino polje, Dobrinja, Saraj polje, Rajlovac, Velešići, Pofalići Kobilja Glava, Bare- Šip, Ciglane, Koševsko brdo, ulice Alipašina i Koševo, CicinHan i Soukbunar; Podhrastovi; Grdonj, Sedrenik, Sokolovići, Vogošća, Pogledine, Hrid, Bistrik, Mahmutovac, Turkušići i Hrasno brdo.

mirsada-sendelj

Šendelj: Ni u ratu nije bilo gore (Foto: M. Hebib)

- Ogorčena sam na vlasti zbog stalnih redukcija, a sada i kvara. Kod kuće imam malo dijete, ne mogu da operem stvari, uskraćuju nam pravo na ličnu higijenu. Ni u ratu nije bilo gore – žali se Mirsada Šendelj.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.