SARAJEVO Startali Deveti Coca-Cola Sarajevo polumaraton i Novo Nordisk Fun Run

U utrkama učestvuje 1.300 takmičara iz više od 30 zemalja

Fena
20.09.2015 09:50

Deveti Coca-Cola Sarajevo polumaraton i Novo Nordisk Fun Run utrka za građane dužine četiri kilometra, startali su jutros u 9.00 sati ispred BBI Centra.

Kako je kazao direktor Udruženja "Marthon" Sarajevo Erol Mujanović, u utrkama učestvuje  1.300 takmičara iz više od 30 zemalja, koji su došli u glavni grad BiH da se druže, promoviraju zdrav način života i dožive nesvakidašnje sportsko iskustvo.

Dodao je da se radi o tradicionalnoj, devetoj po redu višeznačno orijentiranoj manifestaciji, uključujući humanitarni i ekološki aspekt (povodom Međunarodnog dana bez automobila).

Mijanović navodi da je jedan od učinaka ove manifestacije i prikupljanje značajnih sredstava za projekte mladih koje realizira Institut za razvoj mladih KULT.

Među sudionicima/takmičarima dviju utrka su i polaznici i polaznice škole trčanja "Klix", kao i školarci iz Tuzle, Zenice, Bijeljine, Dubrovnika, Zagreba, Beograda i drugih gradova regije.

U prisustvu velikog broja građana Sarajeva i gostiju, start utrke ozvaničio je ambasador Velike Britanije u Bosni i Hercegovini Edward Ferguson.

Kako je najavljeno, proglašenje pobjednika Novo Nordisk Fun Run je ispred BBI Centra uslijedit će u 9.30, a proglašenje pobjednika polumaratona u 10.30 sati. 

NA VRH