MALE ZVIJEZDE Prvi festival dječije autorske pjesme u oktobru u Sarajevu

Ulaz će biti besplatan

Fena
20.09.2015 15:21

Prvi regionalni festival dječije autorske pjesme pod nazivom "Prettiest Voice - Dječiji šlager" bit će održan 9. i 10. oktobra u Sarajevu tokom manifestacije "Dječija nedjelja", najavljeno je danas na pres-konferenciji.

Učestvovat će 20 takmičara iz četiri zemlje jugoistočne Evrope.

Slogan festivala je "Sreća je biti dijete".

- Namjera je da djeci dopustimo da uživaju u svom djetinjstvu pjevajući pjesme za njih i o njima. Vrlo smo sretni što smo svjedočili velikom odzivu i što je bio priličan izazov odabrati 20 najboljih za prvu, polufinalnu večer u petak 9.10. 2015. - rekao je direktor Festivala Zlatko Bostandžić.

Gledaoce očekuje i poseban, revijalni dio programa. Ulaz će biti besplatan.

Izvršni producent festivala Bojan Zec Filipović je na pres-konferenciji pozvao roditelje i djecu da dođu na ovu veselu manifestaciju.

- Velika je sreća i zadovoljstvo raditi festival za djecu koji promovira djetinjstvo i dječiju autorsku pjesmu. Uvjeren sam da Sarajevo i Bosna i Hercegovina trebaju kao dugogodišnji lideri regiona i dom najvećih regionalnih muzičkih zvijezda biti mjesto gdje se selektiraju i najavljuju buduće zvijezde regiona. Rado pozivamo roditelje i djecu da nam se pridruže na dvije sretne i vesele večeri dječijeg stvaralaštva -  rekao je.

NA VRH