SARAJEVO

SARAJEVO Otvoren park i sportsko-rekreacioni kompleks

Na području općine Novi Grad

Fena

21.9.2015

Na području općine Novi Grad danas je otvoren najveći park u Sarajevu.

U središtu tog sportsko-rekreacionog centra u naselju Halilovići nalazi se 577 stabala, neka od njih su četinari, lišćari, penjačice i dr. Od toga je 117 mladih stabala do 10 godina starosti, 167 stabala je srednjedobne starosti od 10 do 25 godina, dok su 293 stabla starija od 25 godina.

Uz ovo prirodno blago, u centralnom dijelu parka nalazi se fontana, a vinova loza, te živa ograda još su neki od segmenata koji ovaj park čine privlačnijim i ljepšim za sve ljubitelje prirode.

Pored toga, na uređenom prostoru od oko 50.000 metara kvadratnih, nalaze se prateći sadržaji kao što su mobilijar, jarboli, šadrvani, 50 klupa za sjedenje, dječija igrališta, biciklistička staza dužine 400 metara, atletska staza sa stadionom, pješačke staze, fitnes na otvorenom, a uz sve to posjetitelji će imati i besplatnu wi-fi mrežu.

U Centar se može doći pješice ili biciklom preko pješačkog mosta koji je Općina Novi Grad Sarajevo izgradila u Nedžarićima, ali i motornim vozilima saobraćajnicom pored Carinskog terminala.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.