SARAJEVO

SARAJEVO Obilježen "Dan bez automobila"

Održan kratki program na platou ispred Vječne vatre

Fena

22.9.2015

Bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK) i Grad Sarajevo realizirali su danas u Sarajevu kampanju "22. septembar - Dan bez automobila". 

Mersiha Imširović iz BIHAMK-a kazala je da su u okviru kampanje, od 17.00 do 20.00 sati, organizirali dva kruga rekreativne vožnje biciklista kroz grad na relaciji Vječna vatra - Musala - Obala Kulina Bana - Vjećnica - Vječna vatra, te kratki program na platou ispred Vječne vatre gdje su se djeca takmičila u vožnji bicikla na poligonu spretnosti i crtanju o temi "Dan bez automobila". 

Kampanja je realizirana u okviru "Evropskog dana bez automobila", a pod pokroviteljstvom Grada Sarajeva. 

1dan-bez-auta

Realizaciju kampanje podržali su i Ministarstvo saobraćaja KS-a, MUPKS-a, Sarajevo-osiguranje i Biciklistički klub "Trek Team". 

"Evropski dan bez automobila" obilježava se 22. septembra, a zamišljen je tako da se na taj dan dijelovi grada zatvore za automobile s ciljem da se građanima ukaže na značaj zaštite životne sredine i potakne ih se na pješačenje, vožnju biciklom ili korištenje javnog prijevoza da bi pridonijeli boljem i zdravijem načinu života, te ukazali na preveliki broj prijevoznih sredstava čiji izduvni gasovi pridonose zagađenju zraka. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.