SARAJEVO

KOMUNALIJE Hoće li Vlada uskoro poskupiti grijanje

Preduzeće "Toplane" već poslalo nove cjenovnike

Autor:A. NALO

24.9.2015

Iako je do početka grijne sezone ostalo nešto više od 20 dana, iz Vlade KS, koju predvode SDA, DF i BPS, i dalje šute o tome hoće li ove zime građani koji se griju putem “Toplana” na kućne adrese dobivati uvećane račune za grijanje. 

Utvrđivanje cijena

Zahtjev za korigiranje cjenovnika preduzeće „Toplane“ je na adresu Vlade, na čijem je čelu premijer Elmedin Konaković (SDA), poslalo još prije nekoliko sedmica. Međutim, za sada odgovora nema. 

- “Toplane” su pri donošenju plana poslovanja pripremile kalkulaciju cijene i uputile prema Vladi na razmatranje i utvrđivanje cijene, a kada će to biti urađeno, za sada ne znamo - kazali su nam iz “Toplana”. 

Međutim, iz ovog preduzeća, na čijem je čelu Admir Džubur (SDA), iako bi trebali biti korektni prema svojim korisnicima, također, ne žele otkrivati za koliko su tražili povećanje cijena grijanja za oko 49.928 stanova i 2.473 poslovna prostora, koliko ih zagrijavaju. 

Početak zime

Upravo zbog toga građani se s razlogom pribojavaju da će Vlada odluku o poskupljenju donijeti početkom sezone, kada većina njih neće moći prijeći na neka druga, alternativna rješenja.

49.928 stanova zagrijavaju "Toplane"

2.473 poslovna prostora

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.