SARAJEVO

Vodosnabdijevanje Sarajeva se u dnevnim satima postepeno normalizuje

Stanje na izvorištima u hidrološkom smislu veoma loše

Fena

30.9.2015

 Vodosnabdijevanje Grada Sarajeva se u dnevnim satima postepeno normalizuje u smislu smanjene potrošnje vode u zonama. 

Stanje na izvorištima u hidrološkom smislu je veoma loše, podzemne akumulacije su i dalje u konstantnom padu i dotok vode u rezervoare je i dalje slab, te se ne očekuje poboljšanje bez obilnijih padavina, saopćeno je iz KJKP „Vodovod i kanalizacija“ d.o.o Sarajevo. 

U saopćenju se navodi da će mobilni tim i u toku dana pratiti stanje sa akumulacijama u rezervoarima i na glavnom izvorištu Sarajevsko polje i ako dođe do eventualnih promjena u pogledu vodosnabdijevanja Kantona Sarajevo blagovremeno informirati javnost i medije. 

U toku noćnih sati, od 24.00 do 05.00, isporuka vode vrši se pod smanjenim pritiskom i to u dijelovima grada: od Dolac Malte do Baščaršije, Otoka, Čengić Vila, Alipašino polje, Dobrinja, Saraj polje, Rajlovac, Velešići, Pofalići, Kobilja Glava, Bare-Šip, Ciglane, Koševsko brdo, ulice Alipašina i Koševo, Cicin Han i Soukbunar, Podhrastovi, Grdonj, Sedrenik, Sokolovići, Vogošća, Pogledine, Hrid, Bistrik, Mahmutovac, Turkušići, Hrasno brdo. 

Zbog izvođenja radova na popravljanju kvarova na vodovodnoj mreži danas od 09.00 do 16.00 sati doći će do poremećaja u vodosnabdijevanju sljedećih ulica: Veliki Kačanik, Boguševac, Nadira Kafedžiča, Patriotske Lige (Naselje Park), Koševo, Ciglanska, Bolnička, Alipašina, Hladivode, Brusulje, Grbavička, Zagrebačka, Muftije Džabića, Ivanjska, Toplik, Podcarina, Ramića Sokak, Škaljin Sokak, Hladivode Sokak, Stara Cesta, Humska. 

Iz KJKP „Vodovod i kanalizacija“ Sarajevo apeluju na potrošače da vodu koriste što racionalnije, kako bi se obezbjedile dovoljne količine vode u rezervoarskim prostorima i održalo koliko-toliko normalno vodosnabdijevanje. 

- Također molimo naše potrošače i sugrađane Kantona Sarajevo na razumjevanje - saopćeno je iz KJKP „Vodovod i kanalizacija“ d.o.o Sarajevo. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.