SARAJEVO

SARAJEVO Stanari kažnjeni na parkingu koji koriste skoro 50 godina

PROBLEMI Stanovnici ulice Omera Stupca ostali zatečeni

Autor:F. MUSTAFIĆ

10.10.2015

Stanovnici ulice Omera Stupca, općina Centar, bili su neprijatno iznenađeni kada su jučer ujutro na vjetrobranima svojih automobila zatekli prikačene kazne za nedozvoljeno parkiranje. Kako kažu, neki od njih žive tu više od 50 godina, ostavljaju vozila ispred zgrada i nikada nisu na ovom mjestu doživjeli ovakvu neprijatnost. 

Pozvali policiju

Rešad Kusturica kaže da su se odmah žalili Policijskoj upravi Centar, gdje su im samo dali savjet da što prije plate kazne da bi, umjesto 40 KM, morali izdvojiti samo 20 maraka.  

- Ovdje nikada nije stajao znak da je zabranjeno parkiranje ili da se radi o dvosmjernoj ulici. Nažalost, mnogi sa strane ovdje parkiraju, pa pretpostavljamo da su oni i pozvali policiju - rekao je Kusturica.

resad-kusturica

Kusturica: Žalili se policiji

Njegov komšija Zoran Bajkuša kazao nam je da su samo kažnjeni oni koji su automobil ostavili ispred njihovih zgrada, iako je ulica duga oko 800 metara. 

Zatekli kazne

- Samo tražimo da možemo parkirati ispred stanova gdje godinama živimo. Našom ulicom rijetko prolaze automobili, pa kada parkiramo sa strane, to nikome ne smeta. Uostalom, tu smo cijeli život ostavljali svoja vozila. Budući da su nas jučer ujutro zatekle kazne, ne znamo šta će biti dalje, jer aute zaista nemamo gdje parkirati - rekao je Bajkuša.

zoran-bajkusa

Bajkuša: Automobili nikome ne smetaju

Traže pomoć Općine i Ministarstva 

Već jučer se grupa građana iz ove ulice organizirala i prikupila potpise koje će dostaviti Mjesnoj zajednici, Općini Centar i Ministarstvu saobraćaja KS. 

- Na ovaj način želimo nadležnima skrenuti pažnju na ovaj problem. Tražit ćemo da postave saobraćajni znak kojim se dozvoljava parkiranje isključivo stanarima naše ulice - rekao je Kusturica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.