SARAJEVO

Studenti traže godišnje karte

Ogromne gužve jučer na prodajnim mjestima

Fu. M. - Mi. H.

14.10.2015

Zbog prodaje studentskih kupona na šalterima GRAS-a jučer su zabilježene ogromne gužve ispred poslovnica ovog preduzeća. Ispred prodajnog mjesta na Ćumuriji u popodnevnim satima stajalo je više od stotinu studenata, čekajući da im radnici GRAS-a izrade nove iskaznice te prodaju kupon za tekući mjesec. U nekoliko navrata bio je blokiran i saobraćaj.

Izrada iskaznice 

Slična situacija je bila i kod Latinske ćuprije, a u redu su pored studenata stajali i brojni penzioneri. Neki su u redu stajali i dva sata da bi kupili kupon i iskaznicu. Nažalost, na kraju su mnogi ostali bez iskaznice jer su GRAS-ovi šalteri radili samo do 14.30 sati. 

Iz ovog preduzeća su nam kazali da je gužva nastala zbog toga što su studenti istovremeno čekali i na iskaznicu i na kupon. 

- Danas i u narednim danima očekujemo da će se gužve smanjiti. Izrada iskaznice košta pet KM, a studentski mjesečni kupon 16 maraka - kazali su iz GRAS-a.

Član Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu Ammar Nurković kaže da bi se gužve smanjile uvođenjem polugodišnjih ili godišnjih karata. 

Naći rješenje

- Nadamo se da će se u skorijem roku naći neko rješenje, kako u produžetku radnog vremena ili povećanju broja prodajnih mjesta. Ali ipak vjerujemo da pravo rješenje treba tražiti u godišnjim studentskim kartama, što je slučaj i u mnogim univerzitetskim gradovima - ističe Nurković. 

I na stajalištima gužve 

Osim nesnosnih gužvi ispred naplatnih mjesta GRAS-a, mnoge su zabilježene i na tramvajskim stajalištima. Najgora situacija je bila na stajalištima od Baščaršije do Skenderije, a prisustvo revizora na ovim mjestima povećalo je ionako velike gužve. Nažalost, mnogi nisu uspjeli kupiti kupon, pa su morali moliti za prijevoz. 

gras-stajaliste-studenti

Na stajalištu kod Katedrale 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.