SARAJEVO

Završen regionalni online sajam zapošljavanja, 53.000 prijava u osam dana

Predstavilo više od 50 poslodavaca i edukativnih ustanova iz regiona

Fena

3.11.2015

Završeni su šesti regionalni Virtualni dani karijera i znanja u organizaciji vodećih portala za oglašavanje slobodnih radnih mjesta - Posao.ba (BiH), MojPosao.net (Hrvatska) i Infostud.com (Srbija).

Sajam je posjetilo više od 250.000 poslotražioca iz regije, što je 20 posto više nego prošle godine. Posjetitelji su imali priliku aplicirati na više od 350 otvorenih radnih pozicija u BiH, Hrvatskoj i Srbiji.

Ove godine se na sajmu predstavilo više od 50 poslodavaca i edukativnih ustanova iz regiona, koji su sa posjetiocima komunicirali i putem online chata.

Na štandovima izlagača iz BiH i regiona prikupljeno je oko 53.000 prijava na slobodna radna mjesta.

Tokom sajma svi posjetioci Posao.ba štanda imali su priliku pristupiti istraživanju koje je imalo za cilj da ispita stavove, navike i načine traženja posla bh. poslotražioca. Rezultati su pokazali da je u 85 posto slučajeva Posao.ba  prva lokacija za traženje posla kada je riječ o poslotražiocima u BiH.

- Čak 79  posto ispitanika izjavilo je da im je portal koristan izvor informacija i savjeta vezanih za karijeru, a njih 82 posto je stava da na Posao.ba portalu mogu pronaći najveći broj oglasa za posao, u poređenju s drugim dostupnim kanalima u BiH - saopćio je Posao.ba.

Među kompanijama koje su se predstavile kao izlagači na ovogodišnjem sajmu su Lidl, Nestlé Adriatic, UniCredit Bank Mostar, UniCredit Bank Banja Luka, Robot General Trading, DevLogic, Ernst & Young, Mujan Finance i mnoge druge kompanije iz regiona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.