SARAJEVO

Gradonačelnik Sarajeva odao počast žrtvama terorističkog napada u Parizu

Ivo Komšić razgovarao sa francuskom ambasadoricom Claire Bodonyi

Redakcija

15.11.2015

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić danas je ispred Ambasade Francuske u BiH zapalio svijeću, položio cvijeće i odao počast žrtvama terorističkog napada u Parizu.

U razgovoru sa francuskom ambasadoricom Claire Bodonyi u njenoj rezidenciji u Sarajevu, Komšić je zajedno sa svojim saradnicima u ime građana Sarajeva izrazio iskreno suosjećanje, solidarnost i podršku porodicama nastradalih, kao i svim građanima Pariza i narodu Francuske.

100769

- Grad Sarajevo će se također pridružiti svjetskoj akciji podrške Francuskoj, tako što ćemo Vijećnicu osvijetliti bojama nacionalnog simbola vaše zemlje koja je pretrpjela jedan od najstrašnijih terorističkih napada u historiji - kazao je Komšić, te izrazio uvjerenje da će Francuska, kao i nebrojeno puta u svojoj historiji, adekvatno odgovoriti na situaciju u kojoj se našla.

- U prvi mah se može kazati da na terorizam ne treba odgovoriti represijom. Treba otklanjati uzroke, a ne posljedice. Neće se ništa postići ako bi se sada radikalizirala Francuska - kazao je Komšić.

Zahvalivši se na dolasku i riječima podrške, ambasadorica Bodonyi je istakla da je gradonačelnik Komšić veliki prijatelj Francuske.

100767

- Činjenica što ste me posjetili sa svojim saradnicima govori koliko suosjećate s nama. Ovom prilikom želim istaći da je francuski narod odlučan. Mi nismo ljudi koji će se preplašiti. Nakon što izađemo iz šoka zbog situacije koja nas je zadesila, mi ćemo nastaviti braniti vrijednosti koje smatramo univerzalnim.Ovo je borba svih zemalja i ovo je pitanje slobode. Smatram da je Bosna i Hercegovina evropska zemlja koja dijeli te vrijednosti - naglasila je ambasadorica Bodonyi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.