SARAJEVO

ISMIR JUSKO: Idemo u borbu protiv kriminala!

Novi ministar unutrašnjih poslova KS za "Avaz"

E. DRAGUNIĆ

27.11.2015

Prioritet u mom radu bit će borba za sigurnost naših građana i svih onih koji dolaze, prolaze i borave u Kantonu Sarajevo. Ovo je u razgovoru za "Dnevni avaz" rekao Ismir Jusko, novoimenovani ministar unutrašnjih poslova KS, koji je jučer i zvanično preuzeo novu dužnost od dosadašnjeg ministra Predraga Kurteša.

Obilazak uprava

Već prvog radnog dana Jusko je razgovarao sa svim svojim najbližim kolegama u Ministarstvu, a susreo se i s policijskim komesarom KS Vahidom Ćosićem.

- Od početka sljedeće sedmice krenut ću u obilazak svih policijskih uprava i sektora da bih se na direktan način upoznao s radom. Želim vidjeti šta je do sada urađeno, a šta planirano u budućnosti. Na osnovu toga ću uspostaviti kontakte i s drugim sigurnosnim agencijama, da napravimo jedan kvalitetan protok informacija. Želim svima njima dati do znanja da u meni i u MUP-u KS vide apsolutnog partnera - rekao je Jusko i dodao da će se svim srcem boriti i za prava i standard policajaca.

Kad je u pitanju sigurnost u KS, ministar Jusko je kao gorući problem označio "loš protok informacija".  

Zabrinutost građana

- Apsolutno razumijem zabrinutost građana. Možda je kod ljudi malo poljuljano povjerenje u policiju KS, ali odgovorno tvrdim da je naša policija, sigurno, kapacitirana da se izbori sa svim pošastima. Odlučno ćemo raditi na tome da se to povjerenje vrati i da se stavi do znanja da narod može, bez ikakvih problema, poštovati našu policiju i vjerovati joj - istakao je novi čelnik MUP-a KS, najavivši odlučnu borbu protiv svih vrsta i oblika kriminala na našim ulicama.

Profesionalan rad

Prilikom preuzimanja nove dužnosti, Jusko je zahvalio dosadašnjem ministru Kurtešu i obećao da će dati sve od sebe da nastavi istim putem.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.