SARAJEVO

U općini Novi Grad uskoro izgradnja luksuznog hotela sa više od 500 soba

Investicija vrijedna oko 60 miliona maraka

Fena

7.12.2015

Predstavnici Hedef Group - turističkog lanca hotela iz Alanye, imaju namjeru izgraditi luksuzni hotel u Sarajevu sa više od 500 soba, a u njemu bi posao trebalo dobiti više od 300 osoba.

Načelnik sarajevske Općine Novi Grad Semir Efendić posljednjeg dana trodnevne posjete privredne delegacije Općine Novi Grad Turskoj, sastao se u Istanbulu sa predstavnicima grupacije koja u svom vlasništvu ima pet hotela visoke kategorije u Alanyi koji raspolažu sa više od 6.000 kreveta. 

Tokom razgovora, predstavnici Hedef Group su iskazali jasan interes da hotel bude izgrađen u općini Novi Grad Sarajevo. S tim u vezi, načelnik Efendić je izrazio spremnost da općinska administracija pruži svu potrebnu podršku prilikom realizacije investicije izgradnje hotela. Dogovoreno je narednih nekoliko koraka kako bi se došlo do početka ove investicije, a koja bi iznosila oko 60 miliona maraka, saopćeno je iz Općine Novi Grad.

Tokom sastanka načelnika Efendića s predstavnicima Hedef Group naglašeno je kako su investicije u turizam potrebne našoj zemlji zbog stalnog porasta broja turista među kojima je i veliki broj turista iz Republike Turske.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.