SARAJEVO

ZOI '84 preuzima "Maršal"!

Hotel upotpunjuje turističku ponudu na Bjelašnici

Autor:A. NALO

25.12.2015

Dugogodišnja trakavica uskoro bi trebala biti riješena - hotel „Maršal“ na Bjelašnici, u vezi s čijim se vlasništvom godinama vode sporovi, pripast će preduzeću ZOI '84, saznaje „Dnevni avaz“!

Kvalitetna usluga

Nakon što je, naime, hotel konačno prešao u vlasništvo Vlade KS, Uprava „Maršala“ s direktorom Zahidom Bešovićem na čelu poslala je Vladi zahtjev s detaljnim obrazloženjima o tome da hotel treba pripasti preduzeću ZOI '84. 

- Poslao sam prijedlog premijeru Elmedinu Konakoviću i ministru privrede Muharemu Šabiću. Na ovaj način profitirat će i hotel i preduzeće ZOI '84. Na Bjelašnici će biti zatvorena kompletna usluga, gosti će na recepciji hotela moći kupiti ski-karte, ZOI će moći prodavati zajedno smještaj i ski-karte, korištenje stadiona… Jednostavno, kada gost dođe na Bjelašnicu ili Igman, ZOI će mu moći pružiti kompletnu i vrlo kvalitetnu uslugu, što je velika stvar. Zbog toga smo se i odlučili na ovaj korak - rekao je Bešović. 

besovic-zahid

Bešović: Uputio prijedlog

S druge strane, direktor ZOI-ja Midhat Hubijar kazao nam je da su objeručke prihvatili zahtjev Uprave „Maršala“. Tvrdi da su i ZOI i „Maršal“ spremni na ujedinjenje, ali da konačnu odluku donosi Vlada KS.

Smještajni kapaciteti

- Činjenica je da bi preuzimanjem hotela ZOI mogao potpuno obuhvatiti kompletnu turističku ponudu. Obogatit ćemo i svoje smještajne kapacitete, koji nedostaju našim planinama - rekao je Hubijar. 

Postoji namjera Vlade 

hubijar-midhat

Hubijar: Kompletna ponuda

- Vrlo je bitno to da postoji i namjera Vlade da se hotel pripoji ZOI-ju i da su riješeni imovinskopravni odnosi. Odluka o tome trebala bi biti donesena u dogledno vrijeme, a mi smo spremni istog trena preuzeti „Maršal“ - kazao je Hubijar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.