VLADA KS Za direktora Kamernog teatra 55 imenovan Emir Hadžihafizbegović

Odluka donesena na današnjoj sjednici

Onasa

Vlada Kantona Sarajevo donijela je Odluku na današnjoj sjednici o davanju saglasnosti v.d. Upravnom odboru Javne ustanove Kamerni teatar 55 da se za direktora ovog teatra imenuje bh. pozorišni, filmski i televizijski umjetnik Emir Hadžihafizbegović, saopćila je Press-služba KS.

Vlada je dala saglasnost Školskom odboru Javna ustanova "Prva gimnazija" Sarajevo da se za direktoricu ove škole imenuje profesor istorije jugoslovenske književnosti, srpskohrvatskog–hrvatskosrpskog jezika Jasmina Malkić.

U Osnovnoj školi "Ćamil Sijarić" u naredne četiri godine direktorica škole biće profesor pedagogije i psihologije Jasmina Husić, a profesor sporta i tjelesnog odgoja Salko Huskić biće imenovan za direktora Osnovne škole "Hamdija Kreševljaković".

Zbog isteka mandata Vlada je razriješila Nihada Kreševljakovića funkcije direktora "Sarajevskog ratnog teatra SARTR", a do okončanja procedure imenovanja novog, najduže šest mjeseci, funkciju vršioca dužnosti direktora obavljat će Dubravka Zrnčić Kulenović.

Vlada je utvrdila i prema Skupštini KS uputila prijedloge imenovanja  vršioca dužnosti predsjednika i članova skupština sedam javnih komunalnih preduzeća kao i pet javnih preduzeća nad kojima nadzor vrši Ministarstvo privrede KS, a nakon što je prethodno predložila razrješenja, zbog isteka mandata, dosadašnjih vršioca dužnosti ovih funkcija.

U skladu sa današnjim zaključkom Vlade KS, a na prijedlog Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture, KJKP "Park" Sarajevo će vršiti poslove održavanja javne rasvjete KS na području svih devet općina KS do 1. jula 2016. godine.

U slučaju većeg obima kvarova na javnoj rasvjeti KS, a koje "Park" nije u mogućnosti da otkloni, ovo preduzeće može, u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama BiH, angažovati podizvođača uz saglasnost Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo koje će o tome informirati Vladu Kantona Sarajevo.

NA VRH

Podijeli članak na