SARAJEVO

SARAJEVO Otvorena ledena ploha na Dobrinji

Besplatno klizanje do kraja januara

Mi. H.

30.12.2015

U novogradskom naselju Dobrinja danas je svečano otvorena sezona klizanja. Ljubitelji ovog sporta, a posebno oni najmlađi sa nestrpljenjem su čekali da stanu na led.

Ledenu plohu je otvorio načelnik općine Novi Grad Semir Efendić, koji je kazao da će klizalište biti na raspolaganju tokom zimskog raspusta tačnije do kraja januara i da je ulaz besplatan. Također naveo je da je na raspologanju 60 pari klizaljki za sve one koji nemaju svoje, te ih besplatno mogu iznajmiti.

Među klizačima zatekli smo desetogodšnju Edinu Unu Hamzić koja nam je kazala kako svake godine dolazi na klizanje, i da joj je to omiljeni hobi.

- Živim blizu, tako da svaki dan mogu posjećivati ledenu plohu. Ovdje se mogu klizati sa svojim školskim drugovima i drugaricama, a posebno me raduje što ćemo moći dolaziti tokom zimskog raspusta - kazala je Hamzić.

Također otvaranju je prisustvovao desetogodišnji Anur Aganspahić, koji nam je rekao kako je kao mali naučio klizati.

- Dolazit ću do kad bude leda. Drago mi je što se ulaz ne plaća i što besplatno možemo iznajmiti klizaljke. Ovo je najbolji sport, i sviđa mi se što ima mnogo djece - kazao je Aganspahić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.