SARAJEVO

Onemogućeno otvaranje kladionica na zaštićenom području Baščaršije

Sjednica Općinskog vijeća Stari Grad

Fena

28.1.2016

Na današnjoj sjednici Općinskog vijeća Stari Grad prihvaćen je prijedlog Naše stranke (NS) da se, kroz Odluku koja regulira zakup poslovnih prostora, onemogući otvaranje kladionica na zaštićenom području Baščaršije.

- Drago nam je što su načelnik, kao i većina vijećnika, prepoznali pozitivnu namjeru koja je stajala iza ove naše inicijative te činjenicu da ona ide u prilog lokalnoj zajednici. Baščaršija je vjerovatno i najznačajniji simbol Sarajeva i važno je da je zaštitimo od nepriličnih djelatnosti - kazao je vijećnik NS-a u Starom Gradu Vedran Grebo.

Kako je rekao, imali su početnu situaciju u kojoj su Štrosmajerova i Baščaršija bile uključene u istu cjenovnu zonu, ali i istu zonu u smislu definisanja poslovnih djelatnosti.

- Naš argument je bio da se te dvije ulice strukturno razlikuju i da mogu ostati u istoj cjenovnoj zoni, ali da ih je potrebno razgraničiti u smislu definisanja poslovnih djelatnosti - pojasnio je.

Dodao je da, po prijedlogu koji nije potekao iz NS-a, ali je dobio podršku vijećnika ove stranke, i na ostalim područjima u Općini bit će povećane cijene zakupa za sve subjekte koji organiziraju igre na sreću, saopćeno je iz NS-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.