SARAJEVO

Životinje u Pionirskoj dolini dobro podnose promjenu temperatura

Dobre pripreme za zimski period

Fena

4.2.2016

Sve životinje u zoološkom vrtu Pionirska dolina dobro podnose zimu i promjenu temperatura, potvrdili su Feni iz tog zoološkog vrta.

- Na vrijeme smo se organizirali i pripremili za zimski period. Uradili smo posebne nastambe s termoizolacijom a za životinje iz podnevlja Afrike uradili smo grijanje tako da nema nikakvih problema i sve životinje su prebrodile dosadašnji zimski period, kazao je  upravnik Rekreativno-zabavnog centra Pionirska dolina Esad Tajić.

Naglasio je da je ova zima imala i niske temperature, ali je bilo i lijepih dana.

Kada su lijepi dani građani u većem broju posjećuju ovaj jedini zoo vrt u BiH tako da je tokom proteklog vikenda oko 2.000 sugrađana posjetilo Pionirsku dolinu.

Kaže  da će uskoro biti nabavljena i jedna grupa majmuna te da su tu životinjsku vrstu osigurali iz prijateljskih evropskih zooloških vrtova.

- Ako bude finansijskih sredstava  za plaćanje troškova i ako budu institucije vlasti odlučile da pomognu pri nabavci nekih novih životinjskih vrsta, mi od prijateljskih evropskih zoo vrtova možemo dobiti gratis bilo koju životinjsku vrstu- naveo je Tajić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.