SARAJEVO

FIŠO I VATRIĆ: Učiniti sve da se poboljša status boračke populacije zaposlene u GRAS-u

Ministar za boračka pitanja KS sastao se sa direktorom GRAS-a

A.U.

9.2.2016

Problemi s kojima se suočava boračka populacija zaposlena u Kantonalnom javnom komunalnom preduzeću (KJKP) "GRAS" bila je povod današnjeg sastanka ministra za boračka pitanja Kantona Sarajevo (KS) Muharema Fiše s generalnim direktorom ovog preduzeća Avdom Vatrićem.

Sastanku su prisustvovali i pomoćnik ministra za boračka pitanja KS Osman Smajlović, predsjednik Organizacije boraca KS Ismet Imamović i predsjednik JOB-a "GRAS"-a Hamdo Ahmiš.

Tokom sastanka akcent je stavljen na potrebe boračka populacije zaposlene u "GRAS"-u, a tu se prije svega misli na obezbjeđenje banjsko-rekreativnog liječenja i ogrjeva. Istaknuto je kako je potrebno da se prilikom zasnivanja radnog odnosa prioritet daje boračkoj populaciji te da se o njoj vodi računa i kod preraspodjele posla unutar preduzeća.

Dogovoreno je da JOB "GRAS"-a izradi analizu stanja uposlenih u ovoj firmi, kako bi se ona mogla razmatrati na narednom sastanku.

Prisutni su se složili da, u skladu s mogućnostima i postojećim pravnim propisima, poduzmu sve potrebne mjere kako bi se poboljšao status boračke populacije "GRAS-", ali i da je potrebno da se uspostavi jača koordinacija između Uprave i JOB-a preduzeća, saopćeno je iz pres-službe KS. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.