SARAJEVO

Za održavanje cesta u općini Centar planirano 2,5 miliona KM

U periodu od 2015. do 2017. godine

Fena

9.2.2016

Načelnik Općine Centar Dževad Bećirević potpisao je okvirne sporazume za izvođenje radova na izgradnji, rekonstrukciji i redovnom održavanju lokalnih i nekategorisanih cesta na području općine Centar od 2015. do 2017. godine.

Prvi sporazum je potpisan sa građevinskom firmom "Grakop" iz Kiseljaka koji se obavezuje da će održavati saobraćajnice na području sedam mjesnih zajednica Centra, i to Betanija-Šip, Ciglane-Gorica, Donji Velešići, Koševsko brdo, Marijin dvor-Crni vrh, Pionirska dolina-Nahorevo i Soukbunar.  

Drugi okvirni sporazum za redovno održavanje lokalnih i nekategorisanih ulica načelnik Bećirević je potpisao sa firmom "Bosman" koja će biti zadužena za lokalne i nekategorisane ceste na području mjesnih zajednica Bardakčije, Breka-Koševo II, Džidžikovac-Koševo I, Hrastovi-Mrkovići, Mejtaš-Bjelave, Park-Višnjik, Skenderija-Podtekija i Trg oslobođenja-Centar.

Za  izgradnju, rekonstrukciju, sanaciju i redovno održavanje lokalnih cesta u 2016. godini planirano je u budžetu Općine Centar 1.630.000 KM, a za nekategorisane ceste 910.000 KM, saopćeno je iz Općine Centar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.