SARAJEVO

Ekipa "Vodovoda i kanalizacije" otklanja kvar u ulici Terezije

Građani uredno snabdjeveni vodom

Redakcija

4.4.2016

Tokom noćnih sati sa subote 02.04.2016. godine na nedjelju 03.04.2016. godine u ulici Terezije na lokalitetu Općine Centar došlo je do prekida snabdijevanja vodom u dijelu grada na potezu Skenderija - Vijećnica.

Naime, razlog navedenog prekida vodosnabdijevanja je fizičko oštećenje vodovodne cijevi, profila fi 500 mm, u obliku pojave napuknuća iste u dužini cca 4 metra.

Brzom intervencijom ekipa KJKP "Vodovod i kanalizacija" Sarajevo kvar je lociran i već od ranih jutarnjih sati pristupilo se otklanjanju kvara i sanaciji. Snabdijevanje navedenog dijela grada obezbijeđeno je iz alternativnih pravaca, tako da su tokom ovog procesa preusmjeravanja građani ostali uskraćeni urednim vodosnabdijevanjem za određeni vremenski period.

- Po lociranju, ekipe su odmah upucene na teren, izvršeno je otkopavanje cijevi, međutim kako je reklama odnosno veliki bilboard bio postavljen neposredno iznad cijevi, dalja opravka kvara je onemogućena. Danas u toku dana nastavlja se opravka kvara i nadamo se urednom snabdijevanju.  Inače ova cijev snabdijeva užu jezgru grada i u planu je kao prioritet za rekonstrukciju koja slijedi u narednom periodu - kazao je v.d. izvršni direktor za vodovodni sistem, Kenan Đipa.

Otklanjanje kvara će se nastaviti i tokom današnjeg dana, 04.04.2016.godine po čijem završetku će građani biti uredno obaviješteni. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.