SARAJEVO

USPJEŠNI PROJEKTI Haljevac slika za Ginisa

Uoči manifestacije "Sarajevo, ljubavi moja"

T. ĐEVIĆ

18.4.2016

Nakon pet radionica sa štićenicima domova Bjelave, Pazarić i Nahorevo, u toku su pripreme za finale projekta “Sarajevo, ljubavi moja”. Ovaj projekt nastao je na inicijativu umjetnika Sulejmana Meme Haljevca i doktora Harisa Mujanovića. Za vrijeme radionica, koje je vodio Haljevac sa štićenicima domova, pomagalo je više od 200 volontera te osoba iz političkog i javnog života BiH.

Znamenitosti grada

Manifestacija “Sarajevo, ljubavi moja” prvo će se održati 23. aprila u Domu mladih, gdje će domaćin biti Ana Babić, uz podršku direktora KSC Skenderija Amera Kape. Tu će okupiti štićenike sarajevskih domova, koji će se zabavljati i družiti uz bh. pjevače i umjetnike, uz muzičku pratnju “Gori benda”.

Centralna manifestacija planirana je za 14. maj u 11 sati ispred “Sarajevo City Centra”. Tada će, između ostalog, Haljevac slikati rad za Ginisovu knjigu rekorda, sa znamenitostima grada.

Podrška "Bosnalijeka"

Veliku podršku projektu pružili su i “Bosnalijek” kao društveno odgovorna kompanija te Federalno ministarstvo za socijalnu politiku, raseljene osobe i izbjeglice, na čelu sa ministrom Veskom Drljačom.  

Manifestaciji će se 14. maja pridružiti veliki broj građana, umjetnika, muzičara te drugih ličnosti iz bh. javnog života.

Drljača: Zaslužuju bolji odnos društva

- Osobe s intelektualnim poteškoćama zaslužuju bolji odnos društva u cjelini, jer je zadaća društva da ih prihvati kao ravnopravne građane te da im olakša i život učini kvalitetnijim. Osobe s invaliditetom imaju određena socijalna prava, ali je potrebno mnogo više od toga, a to je potpuno uključivanje u sve aktivnosti - poručuju iz kabineta ministra Drljače.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.