SARAJEVO

Ledena dvorana bit će izgrađena na Ilidži ili u Lukavici

Zbog problema sa zemljištem u Kampusu UNSA-e

A. TABAK

20.4.2016

Iako je otvaranje Ledene dvorane u Kampusu Univerziteta u Sarajevu (UNSA) planirano do kraja godine, moguće je da se to neće desiti i da će kupljena dvorana biti postavljena na nekoj drugoj lokaciji, saznaje „Avaz“. 

Nedolazak rektora

Kako nam je kazao Denis Silajdžić, predsjednik Hokejaškog kluba ''Vukovi“, koji je ujedno i glavni investitor ovog projekta, glavni problem za nastavak planiranih aktivnosti predstavlja neriješeno pitanje zemljišta na kojem se nalazi restoran ''Una''.

- Prošle sedmice trebala je biti održana sjednica Upravnog odbora UNSA-e, na kojoj bi se donijela odluka da se ugovor o zakupu ovog restorana, koji istječe 15. juna, ne produžava. Međutim, sjednica je otkazana zbog nedolaska rektora Univerziteta Sarajevo Muharema Avdispahića - kazao je Silajdžić.
 
On ističe da je za „izgradnju sportske dvorane potreban jedan dio zemljišta koji je trenutno zauzeo restoran 'Una' i samim tim okupirao prostor od 8.000 kvadrata“. 

Također dodaje da im je želja bila da lokacija na kojoj će se nalaziti dvorana bude društveno korisna te da služi i sportistima i rekreativcima.

Nova lokacija

- Ali, ukoliko se desi da zakupcu ugovor ponovo bude produžen na godinu, mi ćemo tražiti novu lokaciju za dvoranu. Već imamo ponuda s Ilidže, čak i iz Lukavice, da je postavimo na tim prostorima. Prošle sedmice trebala je biti održana sjednica Upravnog odbora UNSA-e, na kojoj bi se donijela odluka da se ugovor o zakupu ovog restorana, koji istječe 15. juna, ne produžava. Međutim, sjednica je otkazana zbog nedolaska rektora Univerziteta Sarajevo Muharema Avdispahića - kazao je Silajdžić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.