SARAJEVO

Svi oduševljeni projektom "Sarajevo, ljubavi moja"!

USPJEŠNE PRIČE Uoči velikog finala 14. maja

A. ČENGIĆ

25.4.2016

Završna manifestacija petomjesečnog projekta "Sarajevo, ljubavi moja" održat će se 14. maja ispred “Sarajevo City Centra”. Ovaj projekt pokrenut je na inicijativu doktora Harisa Mujanovića i umjetnika Sulejmana Meme Haljevca.
 
Učestvovat će djeca iz KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja, Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić, JU “Djeca Sarajeva” i korisnici KJU Dom za socijalno zdravstveno zbrinjavanje osoba s invaliditetom i drugih osoba.
 
Socijalna inkluzija
 
Tim povodom, u Domu mladih je organizirana manifestacija radi integracije i promoviranja koncepta socijalne inkluzije i doprinosa boljem razumijevanju i percepciji prava djece sa smetnjama u razvoju te djece bez roditeljskog staranja.
 
Vesela atmosfera upotpunjena je raznim muzičkim performansima, najmlađe su uveseljavali klovnovi, a bili su osigurani i baloni, kolači i sve ono što oduševljava mališane.
 

dom-mladih-klovn

Prisutnima se obratila ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS Amela Dautbegović (SBB) te je istaknula da ovakvih manifestacija mora biti što više.
 
- Naši korisnici moraju dobiti potvrdu da su prihvaćeni u široj zajednici. Ovim druženjem pozitivno se mijenjaju stavovi u odnosu na osobe s intelektualnim teškoćama te da naši korisnici ne pripadaju životu "unutar ograde" - kazala je Dautbegović.
 
Dobri učenici
 
Ministar unutrašnjih poslova KS Ismir Jusko (SBB) najmlađima je kazao da budu dobri učenici, da nikada ne treba lagati te da će se sva vrata otvarati ispred njih. Poručio im je i da poštuju svoje roditelje.
 

Velika podrška "Bosnalijeka"
 

bosnalijek-baloni

Veliku podršku projektu pružio je Federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača, te "Bosnalijek" kao društveno odgovorna kompanija. Zahvaljujući svojim uspješnim rezultatima, u mogućnosti su da podržavaju ovakve projekte.
 
- Željeli smo da damo svoj doprinos socijalnoj adaptaciji djece u društvenu zajednicu. Sigurno je da ćemo i u budućnosti, u skladu sa svojom misijom unapređenja zdravog života, pružati podršku i maksimalno dati svoj doprinos - kazala je Jasmina Kodra, portparol "Bosnalijeka".
 
 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.